Ga naar de inhoud

Herstel oorspronkelijke pracht met schilderijrestauratie

Schilderijen kunnen na verloop van tijd hun glans verliezen en vervuild raken door oppervlaktevuil of vergeelde vernislagen. Bij Atelier Ben Aa hebben we de kunst van het schoonmaken en restaureren van schilderijen geperfectioneerd.

Meer dan een ‘poetsbeurt’

Het schoonmaken van schilderijen is meer dan alleen een oppervlakkige poetsbeurt. Het draait om het herstellen van de oorspronkelijke kwaliteit die door de jaren heen vervaagd is. Onze experts verwijderen vuil met een specifieke aanpak voor elk kunstwerk.

Een veelvoorkomende boosdoener voor vervallen schilderijen is het gele vernis dat na verloop van tijd op het kunstwerk verschijnt. Dit vernis, dat ooit helder en beschermend was, kan de kleuren vertroebelen en de impact van het kunstwerk verminderen. Wij benaderen het vergeelde vernis met precisie om de kleuren weer te laten stralen.

Elk type vuil vraagt om een eigen aanpak

Sigarettenrook, insectenresten en haardroet kunnen zich ophopen en een kunstwerk ontsieren. Onze restauratiekunstenaars gaan gedetailleerd te werk, waarbij ze rekening houden met de aard van het vuil en het kunstwerk zelf.

Ongeacht de omvang van de uitdaging, brengen wij uw kunstwerk terug naar zijn oorspronkelijke staat. Neem gerust contact op voor meer informatie.