Ga naar de inhoud

Schilderij Restaureren

Wilt u uw schilderij laten restaureren, bijvoorbeeld omdat het vuil is, er verf loslaat of omdat er scheurtjes in zitten? Kies dan voor het vakmanschap van Atelier Ben Aa. Als ervaren specialist bent u bij ons aan een vertrouwd adres voor allerlei restauratiewerkzaamheden. Wij brengen uw schilderij weer tot leven!

Blaarvorming op uw schilderij restaureren

Regelmatig brengen mensen schilderijen bij ons die last hebben van blaarvorming of een loslatende verflaag. In ons atelier herstellen wij dit op vakkundige wijze, waardoor uw schilderij er weer uitziet zoals het is bedoeld.

Uw schilderij verdoeken

Is het linnendoek van uw schilderij aangetast door externe invloeden zoals bijvoorbeeld waterschade of vocht? Dan kunnen we uw schilderij restaureren door het te verdoeken. Hierbij brengen we in ons atelier een nieuw linnendoek aan onder het oude doek. Daardoor kan het doek weer worden gespannen op het spieraam en blijft het doek behouden.

Scheuren in uw schilderij

Het komt vaak voor dat we een schilderij met scheuren restaureren. Als u zo’n scheur in uw schilderij ontdekt, is altijd even schrikken. Maar wees gerust: ons restauratieatelier beschikt gelukkig over ruime kennis en ervaring. We kunnen scheuren in uw doek dan ook vakkundig hechten en repareren. Vaak treden bij scheurvorming ook andere schades aan een schilderij op. Daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan losse of opstaande verf en vervorming van het doek (bobbels, deuken enzovoort). Ook deze schades nemen we bij de beoordeling mee. Goed om te weten: in veel gevallen dekt uw verzekeraar beschadigingen aan uw schilderij.

Een schilderij met scheuren restaureren

Bij de restauratie van een schilderij met scheuren voeren we allereerst de meest acute restauraties uit. Zo voorkomen we verder verlies van origineel materiaal. Of het nu gaat om een rechte scheur, een winkelhaak of een gat: op ons atelier restaureren we uw schilderij op een integere en professionele manier. Dat doen we in verschillende stappen. Eerst zetten we de losse verf vast. Daarmee voorkomen we verder verfverlies. Vaak is het nodig om het doek te planeren. Tijdens het oplopen van de schade kan een doek namelijk snel vervormen. Na het hechten is de spanning in het doek weer optimaal hersteld. Nu brengen we het verfoppervlak op niveau en retoucheren we de lacunes. Het retoucheerwerk wordt alleen op de niet-originele vullingen aangebracht, dus niet op het origineel. Daarna wordt er weer vernis opgebracht en is de schade hersteld.

Wilt u uw schilderij laten restaureren?

Restauratieatelier Ben Aa haalt en brengt uw schilderij desgevraagd bij u thuis. Naast schilderijen verzorgen wij ook de restauratie van schilderijlijsten. U ontvangt van ons altijd een vrijblijvende offerte. Ook maken wij rapportages en kostenbegrotingen voor alle verzekeringsmaatschappijen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!